Redesigning breakfast, del 3 – Baked brownie oats

*Kan du se vad jag adderat till bilden med generativ AI? Se rätt svar i slutet av posten.

Det här är mitt go-to frukostrecept, som jag gör minst en gång i veckan. Jag har testat många versioner för att få till mer av en brownie-känsla, så att det inte bara ska kännas som bakad gröt.

Jag tror hemligheten är mandelsmöret, massor av kakao och att inte baka den för länge – den ska fortfarande vara lite kladdig i mitten. Den går snabbt att göra och är god både varm direkt ur ugnen och kall direkt från kylen morgonen efter.

Vi brukar servera den med tjock, krämig turkisk eller grekisk yoghurt och någon frukt, typ banan. Kanske ringla lite mer mandelsmör ovanpå (hallå, jag upptäckte alldeles nyligen att det faktiskt finns rinnande mandelsmör i klämflaska! Revolution!).

Baked brownie oats

Ingredienser:

  • 5 dl havregryn

  • 1 tsk bakpulver

  • 0,5 tsk vaniljpulver

  • 0,5 tsk salt

  • 4 msk kakao

  • 3 msk mandelsmör

  • 1,5 msk honung (kan uteslutas om bananerna är brunprickiga/bruna)

  • 1,5 mediumstora bananer

  • 5 dl mandelmjölk (eller annan valfri mjölk)

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°C (350°F).

  2. Blanda alla ingredienser och häll i en ugnsform klädd med bakplåtspapper.

  3. Grädda i 20–25 minuter.

  4. Servera med grekisk/turkisk yoghurt och frukt.

Omdesignat bananklistermärke

Jag ville att klistermärket skulle kännas lite vänligare och mjukare, med mer av en egen personlighet. Originaldesignen kändes väldigt tekniskt fokuserad med stor QR-kod och ihopträngd typografi. En etikett man knappt noterar, än mindre blir glad av.

Istället designade jag en färgglad, retroinspirerad logga med mjuka, runda former, som sticker ut och som man förhoppningsvis blir glad av att titta på. Nu känns märkningen mindre som en teknisk information som måste finnas med och mer som en varumärkespersonlighet och eko-märkning i samma (och vem scannar ens QR-koder på varor nu för tiden…?).

* Adderat med AI: den gula servetten


Previous
Previous

Redesigning breakfast, del 4 – Hallonpaj till frukost

Next
Next

Redesigning breakfast, del 2 – Breakfast cookies