Redesigning breakfast, del 4 – Hallonpaj till frukost

Nejmen, detta är kanske min favorit av alla frukostrecepten i det här projektet: hallonpaj till frukost! Ni måste prova. Jag försöker att alltid ha ett paket frysta hallon i frysen, så att jag kan smyga ner på helgmorgnarna och röra ihop detta innan barnen vaknat.

Jag förstår inte att jag inte kommit på detta förut, det är både snabbt, healthy-ish och enkelt att fixa och alla i familjen älskar! Det enda problemet med det här receptet är att man måste övervaka skärandet noga, så att ingen råkar få en större bit och därmed orsakar ett utbrott hos något barn.

Servera med tjock, krämig grekisk/turkisk yoghurt (den turkiska brukar vara ännu mer krämig och är vår favorit) och om det är sommar: färska hallon! Kan ej tänka mig en lyxigare frulle.

Hallonpaj till frukost

Ingredienser – botten:

  • 1,5 stora mogna bananer, mosade

  • 0,5 dl smält kokosolja

  • 2,5 dl havregryn

  • 2,5 dl havremjöl

  • 1 tsk bakpulver

  • 1 msk honung

  • 0,5 tsk malen kardemumma

  • En nypa salt

Hallontopping:

  • 225 g frysta hallon

  • 0,75 msk chiafrön

  • 1 msk honung (eller efter smak)

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°C (350°F).

  2. Tina hallonen i en kastrull och mosa dem med en gaffel. Rör ner chiafrön och honung efter smak. Ställ åt sidan.

  3. Blanda alla ingredienser till botten i en bunke.

  4. Klä en ugnsform (ca 20x20 cm) med bakplåtspapper och tryck ut blandningen till en jämn botten.

  5. Häll hallonröran över och bred ut.

  6. Grädda i ca 25 minuter.

  7. Låt svalna lite innan du skär i bitar. Servera gärna med turkisk/grekisk yoghurt och valfria bär.

Jag har egentligen inte så mycket emot den ursprungliga honungsetiketten, den är ganska gullig på något vis, även om typsnittet kunde vara mer lättläst. Men jag blev sugen på att testa något riktigt lekfullt och 70-talsretro, som kunde ta ännu mer plats och väcka glädje med en känsla av blomsterängar, soliga frukostar och ekologisk omtanke. Rosa + orange = 💖

Previous
Previous

Redesigning breakfast, del 5 – Nyttigt bananbröd

Next
Next

Redesigning breakfast, del 3 – Baked brownie oats