Screen Eats, del 1 – Sydney’s omelett

I mitt nya sidoprojekt Screen Eats återskapar jag sex ikoniska rätter från sex ikoniska tv-serier, från Twin Peaks till Seinfeld, komplett med fotografering, styling och design av en rekvisitadetalj.
För att det inte finns något bättre än mat, tv och design, såklart.

Först ut: Sydney’s ikoniska omelett!

Ända sedan jag såg the Bear-avsnittet där Sydney fixar en snabb omelett till en stressad Sugar har jag varit sugen på att testa att laga den, och jag säger bara wow! Hur bra kan en vanlig omelett bli, tänker du, men hallå: krämig Boursin-ost, silkeslena ägg, knapriga och salta chips på toppen… Också: enklare och snabbare än jag trodde?

Rekvisita: jag designade ett kvitto från the Bear och även några Carmy-inspirerade tatueringar till min arm.

Fellow matnördar får gärna notera maträtterna, som såklart kommer från serien

Här kommer mitt recept:

Sydney’s omelett från the Bear

Ingredienser

3 ägg

Boursin-ost

Färsk gräslök

Sourcream & onion-chips (smalrandiga!)

Smör till stekning

Gör så här

  1. Knäck äggen i en sil över en bunke. Silen ska vara finmaskig (men inte alldeles för fin; jag var tvungen att byta till en lite grövre modell efter att förgäves ha försökt få igenom äggen…). Vispa äggen med en gaffel tills allt har åkt igenom ner i bunken. Salta och peppra.

  2. Lägg i Boursin-ost i en spritspåse

  3. Smält en stor klick smör i en stekpanna (enklast med non-stick) på medelvärme och häll sedan i äggen

  4. Börja nästan direkt att skrapa in kanterna på omeletten försiktigt mot mitten med en stekspade. Sänk värmen och fortsätt skrapa försiktigt inåt tills äggen börjar stelna

  5. När omeletten stelnat under, men fortfarande är aningens rinnig ovanpå, spritsa ut en sträng Boursin-ost på längden av omeletten

  6. Vik över sidorna från båda håll så att de täcker osten och vänd sedan den vikta omeletten så att den får skarven nedåt

  7. Stjälp över omeletten på en tallrik. Dra en liten smörklick ovanpå omeletten om du vill (jag glömde detta, det blev bra ändå). Klipp över lite gräslök och smula sedan några chips över omeletten. Avsluta med att mala på svartpeppar. Klart!

Bild från Disney’s “the Bear”

Previous
Previous

Screen Eats, del 2 – the chocolate babka från Seinfeld

Next
Next

Från AI-frustrerad till AI-besatt (och varför duktiga AD:s inte behöver oroa sig)